Τετάρτη, Απριλίου 23, 2008
Guess Who's Talking!...

Αν ήμουν αεκτζής θα καμάρωνα που πήρα πιο πολλούς βαθμούς από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο και ταυτόχρονα θα θύμωνα που ο Ολυμπιακός ανακηρύσσεται Πρωταθλητής γιατί κάποια τρίτη ομάδα έκανε μαλακία, ακόμα και εις βάρος του εαυτού της, με αποτέλεσμα να πέσει κατηγορία (αν δεν έπεφτε, θα λέγαμε επιπλέον ότι η Καλαμαριά το έκανε επίτηδες;).

Μέχρι εκεί όμως!

[Αν είναι έτσι, να βάζουμε κι εμείς τον Νικοπολίδη να παίζει με κόκκινη κάρτα και να απαιτούμε να εκτιμηθεί το παιχνίδι εντός των τεσσάρων γραμμών!]

Αλλά αν ήμουν ΜΝΗΜΩΝ αεκτζής, θα θυμόμουν ότι τουλαχιστον 2 (ολογράφως «δύο») πρωταθλήματα από τα 11, όσα δηλαδή έχει μόνος του ο Τζόρτζεβιτς, τα κλέψαμε άδικα από τον Ολυμπιακό:

  • το (βρώμικο -τελικά, σε όλα-) 1989 με τον διαιτητή Καραμάνη (που να του τρυπήσουν τα λάστιχα που πουλάει) να ακυρώνει καθαρό γκολ του Ντέταρι στο 0-0 για να σκοράρει αργότερα ο Καραγκιοζόπουλος, ενώ ο Ολυμπιακός παίζει μεγάλο διάστημα με 2 παίχτες λιγότερους.
  • και το πιο εμφατικό, το 1991 που ο Γιδόπουλος (όχι με τα χέρια του) έριξε δακρυγόνο 6 λεπτά πριν το τέλος ενώ ο Θρύλος κέρδιζε με 2-1, με αποτέλεσμα να οριστεί επανάληψη του παιχνιδιού ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ στη Ρόδο, όπου παρά τις πάμπολλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, σκόραρε στο 90’ ο Μπατίστα και η Αεκ-Ξανθόπουλος πήρε ένα ακόμα δίκαιο πρωτάθλημα!
  • Δεν κουβεντιάζουμε γι’ αυτό του 1993 που ο Ολυμπιακός άνοιξε τα πόδια, μόνο και μόνο για να μην το πάρει ο Παναθηναϊκός!...
  • Δεν κουβεντιάζουμε για το (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, έπαιζε πάντως ο Μπάγιεβιτς φορ στην Αεκ-Βροχοπούλου) πρωτάθλημα που πήρε το Αεκάκι-Καΐλας επειδή δεν κατέβηκε ο Θρύλος στο μπαράζ μετά από στήσιμο που του έγινε στον ΟΦΗ για να έλθουν ισόβαθμοι.

Ακόμα κι ο τρυφερός και μειλίχιος Jack Sparrow τα ψιλοπήρε:


μέχρι που κι αγανάκτησε:


και ψιθύρισε κρυφά:



και νοιώθοντας χειρότερα απ' όταν τον μούνταραν οι ανθρωποφάγοι, ξέσπασε:


Πιο πολλά με ονόματα και διευθύνσεις εδώ που τα χώνει η Georgia.


Τούτο το ποστ είναι από τα λίγα σοβαρά τούτου του μπλογκ κι αυτό επειδή έχει παραβιαστεί κάθε λογική. Στο τοπικό πρωτάθλημα που έπαιζα χρόνια εγώ, ψάχναμε (όπως έκαναν και οι αντίπαλοι, ασχέτως του ποιός έχει κερδίσει) κάποια παρατυπία του αντιπάλου για να έχουμε μελλοντικό πλεονέκτημα. Ο ντέμης (με μικρό το αρχικό, παρακαλώ) θα άφηνε οτιδήποτε τον ευνοούσε να περάσει στο ντούκου; Δεν νομίζω!

Αυτός που σπρώχτηκε τόσο πολύ όλη τη χρονιά τότε που γλύτωσε την Δ' εθνική (και το σοβαρότερο: 100 περίπου εκατομμύρια ευρώ οφειλή στο Δημόσιο=εμάς) και παραπονιόταν που αδικήθηκε μόνο στο χαρακτηριστικό παιχνίδι με τον Παο για την έξοδο στο ΤσουΛου!

-Και βέβαια ήμουν με τον βάζελο σε κείνο το παιχνίδι, από αίσθημα δικαίου, όπως προφανώς εγώ το καταλαβαίνω.

(Τόσο μεγάλη ανάρτηση δεν έχω ξανακάνει εδώ και μάλλον δεν προβλέπεται στο μέλλον, αλλά άλλο Μόνικα Μπελούτσι κι άλλο Μιμή Ντενίση, που θα έλεγε και η Πέπη Τσεσμελή...)




Ετικέτες , , , ,

 
posted by παράλληλος at 8:04 μ.μ. | Permalink |


17 Comments:


  • At 24/4/08 02:47, Anonymous Ανώνυμος

    Μια μικρη ομαδα ΠΑΝΤΑ ψαχνει δικαιολογιες ;)

     
  • At 24/4/08 11:10, Blogger scarface

    Μια μικρή ομάδα πάντα ψάχνει παρατυπίες για να κάνει ένσταση.

     
  • At 24/4/08 17:02, Blogger giorgos

    H μεγάλη ομάδα κερδίζει στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά!Είμαι και εγώ υοστηρικτής της,αλλά δε μπορώ να πως ότι χαίρομαι.Και βέβαια δε δικαιούται να ομιλεί κίτρινομαυρος αντίπαλος.Υπήρξε και αυτός ισχυρός στο παρελθόν άλλωστε!

     
  • At 27/4/08 20:33, Anonymous Ανώνυμος

    Οποτε εσυ scarface σαν παναθηναικος ξερεις καλα απο αυτα ;)

     
  • At 28/4/08 16:41, Blogger Agobooks

    Αδελφέ μου, πιο πολύ γουστάρω το Χ στον Ρ(όμπα)ιβάλντο!
    Μας έπρηξε με τη κλάψα του!
    Για τον γκαντέμη, τα είπες εσύ όλα.
    Κι aς’ τους να κλαίνε…

     
  • At 29/4/08 18:52, Blogger παράλληλος

    Άσχετο:
    τις προάλλες είδα μια ωραία τηλεοπτική συνέντευξη -όχι γλύψιμο- όπου ο Νταλάρας έλεγε πόσο αδικημένος γενικώς είναι, που τον θεωρούν άφιλο ενώ έχει την γυναίκα του Άννα Ραγκούση μοναδική και καλύτερη φίλη -να μη βάλουμε και τη ΓεωργιΑννα την κόρη (από που άραγε πήρε το όνομα;)-, να μη πούμε που κυνηγούσε με επίθεση φιλίας τους Κατσιμιχαίους, τον Μαχαιρίτσα και ΟΛΟΥΣ τους νεοανερχόμενους των δύο τελευταίων δεκαετιών που κρυβόντουσαν για να μη τους "συνεργαστεί" ο Ακατονόμαστος!...

    Άλλο άσχετο:
    Ο Ριβάλντο μέσα σε μια χρονιά καταφέρνει να μου θυμίσει την τρισδεκαετή ξεφτίλα του Δομάζου!

    Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ντομάζο!

     
  • At 29/4/08 19:07, Blogger παράλληλος

    Με όλη μου την αγάπη (λόγω των ημερών):
    Μια μικρή ομάδα δεν παίρνει πάνω από ένα τίτλο στους έντεκα!
    Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να συνωμοτεί το σύμπαν του Κοέλιο σε συνεργασία με την καλύβα του μπάρμπα-Θωμά και τον Τομ Σόγιερ που κάνει μαγικά με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και εξαφανίζουν πράσινους θριάμβους και κίτρινες θύελλες!

    Και για τέλος φίλε Niko,
    το Χ δεν το έβαλα εγώ, μόνος του το έβαλε!...

     
  • At 29/4/08 22:36, Blogger Agobooks

    Ε τότε, χαλάλι του! :)

     
  • At 30/4/08 01:27, Anonymous Ανώνυμος

    Και για τέλος φίλε Niko,
    το Χ δεν το έβαλα εγώ, μόνος του το έβαλε!...


    Πολυ σωστη κουβεντα..

     
  • At 4/5/08 01:52, Blogger neropistolero

    Και κλαααααμα η αεκ.
    Πολύ γέλιο πάντως. Να τύχει τέτοιο πράγμα στην πιο κλαψιάρα ομάδα στην ιστορία.
    Ένιγουέι, θέλω να βλέπω play-off!

     
  • At 5/5/08 02:30, Blogger παράλληλος

    Νεροπίστολε,
    μην έχεις άγχος,
    στη ξεφτίλα και στο κλαψομούνικο επάνω, είναι ικανοί να βραβεύσουν την ποδοσφαιρική ομάδα σαν πρωταθλήτρια σε ένα παιχνίδι μπάσκετ!
    Σουρεάλ!

     
  • At 5/5/08 02:34, Blogger παράλληλος

    @ red7white,
    όλα τα λεφτά ήταν η φωτογραφία του Ριβάλντο κολλητά με τη Βροχοπούλου!
    respect!

     
  • At 8/5/08 11:22, Blogger zamuc

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

     
  • At 8/5/08 11:26, Blogger zamuc

    Αυτά που λες στο αρχικό post είναι όλα ψέμματα και ανακρίβειες:
    1988-89 Καθαρό φάουλ του Μουστακίδη στον τερματοφύλακα Οικονομόπουλο τη στιγμή που σουτάρει ο Ντέταρι. Ο μουστακίδης που είναι και οφσάιντ ακουμπάει την μπάλα πριν μπει. Η ΑΕΚ τελειώνει το ματς με 8 παίχτες.
    1990-91: Το δακρυγόνο πέφτει από την αστυνομία. Κακώς επαναλαμβάνεται από την αρχή το ματς ΑΛΛΑ το πρωτάθλημα το παίρνει ο ΠΑΟ (έλεος Ο ΠΑΟ όχι η ΑΕΚ)και αφού μπήκαν οι επιστήμονες μέσα και διέκοψαν το ΟΣΦΠ-Αθηναίκος
    1992-93: Η ΑΕΚ έχει ομαδάρα, το γήπεδο φλέγεται και το σκορποχώρι σου το παίζει χαβαλέ και καλά για να μη φάει 10. Στο 5' ήταν 2-0 είχες προλάβει να ανοίξεις και πόδια;
    ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ. ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ.

     
  • At 8/5/08 21:56, Anonymous Ανώνυμος

    ΜΟΝΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΨΥΧΩΣΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ) ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ (ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΧΑΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ)
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ ΕΞΑΛΛΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
    ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ,Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΑΞΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ
    Υ.Γ. ΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΓΑΥΡΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ , ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΟΒΕ 500 ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ.

     
  • At 9/5/08 13:27, Blogger παράλληλος

    @ zamuc
    1988-89: Ο Ολυμπιακός παίζει από το 60’ και το 69’ με παίχτες λιγότερους. Αργότερα αποβάλλονται οι της ΑΕΚ, ο δε Χατζής στο 90φεύγα.
    1990-91: Το δακρυγόνο ΔΕΝ πέφτει από την αστυνομία. Συμφωνούμε ότι κακώς επαναλήφθηκε το ματς, συμφωνώ -λάθος μου, το αλτσχάιμερ βλέπεις- το πρωτάθλημα το πήρε ο ΠΑΟ.
    1992-93: copy-paste από το σάιτ της Ελευθεροτυπίας: «Ο Ολυμπιακός είναι βαθμολογικά αδιάφορος και από τη δική του θέληση και επιθυμία να «χτυπήσει» το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής εξαρτάται ο Παναθηναϊκός, που την ίδια στιγμή παίζει στο Καραϊσκάκη με την Παναχαϊκή. Ολα είναι υπέρ της ΑΕΚ, καθώς έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα... φιλικής ατμόσφαιρας, με τον Ολυμπιακό να μην έχει ιδιαίτερη πρεμούρα για το ματς.»… «Κατά... λάθος ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Τσαλουχίδη, αλλά ο Δημητριάδης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους στο 73ο λεπτό (3-1)»

     
  • At 9/5/08 13:29, Blogger παράλληλος

    Οι ανώνυμοι θεωρούνται ως μη υπάρχοντες.

    (ο πωρωμένος, ψυχωσικός, υποστηρικτής του θείου Σωκράτη)